Gemeente gaat meer elektrische laadpalen plaatsen

Gepubliceerd op: donderdag 07 april 2022 | 10:46

Steeds meer mensen kiezen voor een elektrische (bestel)auto. Daardoor groeit de vraag naar openbare laadpalen in onze gemeente. De gemeente Weert gaat proactief laadpalen plaatsen om tijdig in de te verwachten vraag te voorzien. Deze openbare laadpalen worden altijd aan openbare parkeerplaatsen geplaatst. Op de concept plankaarten kunt u zien op welke locaties een openbare laadpaal gaat komen. U kunt uw reactie geven op de voorgestelde locaties.

Wat laten de plankaarten zien?
Op de plankaarten staan de voorgestelde locaties voor de openbare laadpalen. De locaties zijn gekozen op basis van statistieken en buurtkenmerken. De verwachting is dat het aantal elektrische auto's rondom deze locaties de komende jaren sterk zal groeien. Hierbij is ook rekening gehouden met het zoveel mogelijk beperken van overlast voor omwonenden.
Groot voordeel van deze plankaarten is dat de openbare laadpalen sneller geplaatst kunnen worden. Een aanvraag voor een openbare laadpaal in uw buurt kan dus ook sneller gerealiseerd worden. Met een laadpaal in de buurt wordt het extra interessant om over te stappen op elektrisch rijden.

U kunt de plankaart via onderstaande link bekijken. Tevens kunt u opmerkingen plaatsen bij de locaties. Sluitingstermijn voor de reacties is 19 april 2022.

Open de plankaart

Waarom wordt er geen laadpaal geplaatst in mijn omgeving?
De locaties op de plankaarten zijn onderdeel van de tweede en laatste fase van het proactief plaatsen van openbare laadpalen. 
Tot 19 april 2022 kunt u reageren op de voorgestelde locaties. Op basis van de ontvangen reacties maken wij de definitieve plankaarten. We houden altijd rekening met de verwachte vraag naar laadpalen, de statistieken en de buurtkenmerken. Vattenfall ontvangt de definitieve plankaarten en zij plannen de plaatsing van de openbare laadpalen in. We verwachten alle laadpalen van fase 2 eind 2022, begin 2023 te plaatsen.

Openbare laadpaal aanvragen
Rijdt u (binnenkort) een elektrische (bestel)auto en heeft u geen mogelijkheid een parkeerplaats op eigen terrein te realiseren? Vraag dan een openbare laadpaal aan. Dat is voor u geheel kosteloos. U betaalt natuurlijk wel voor het opladen van uw (bestel)auto.

Weert Business Plaza is een initiatief van Business Plaza Nederland. Het doel van Weert Business Plaza is om ondernemers uit de regio Weert een platform te bieden om zich te profileren.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief.

Ontvang periodiek lokaal nieuws, uitnodigingen voor evenementen, vacatures en aanbiedingen.

*  Website URL